Wiebe Braam

Tot 1995 was hij werkzaam als huisarts. In deze periode was hij een van de bekende Libelle-dokters en schreef hij 25 boeken over diverse medische onderwerpen. In 1978 verschenen de eerste in de serie ‘100 vragen over…’(de ‘Libelle Samen reeks’) via uitgeverij Spectrum. Tussen 1987 en 1989 verschenen ook enkele boeken bij La Rivière en Voorhoeve (zoals een boek over zijn onderzoek naar de beleving van een miskraam). In 1989 stapte hij over naar Inmerc (‘Spreekuur Thuis’).

In 1995 specialiseerde hij zich in de gezondheidszorg voor mensen met een verstandelijke beperking (= AVG). Toen is hij zich gaan bezighouden met voorlichting over verschillende syndromen en over miskramen. In 2010 promoveerde hij op een onderzoek naar het verband tussen melatonine en slaap. Hij publiceert in wetenschappelijke tijdschriften en doet onderzoek naar onder meer de oorzaak van autisme. Het resultaat van zijn voorlichtingsactiviteit is op http://home.planet.nl/~braam/syndmenu.html en http://home.planet.nl/~braam/miskraam.html terug te vinden.

Naar de website van Wiebe Braam

Poiesz Uitgevers gebruikt cookies voor een betere ervaring op onze website. Door onze website te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies.