We zijn gewend aan de smaak van uien en knoflookbolletjes in de keuken, maar kennen we ook de smaak van de biologische tulpenbol? We kennen de tulp als sierbloem, samen met molens en kaas HET handelsmerk van Holland. Wij kennen hem als waardevol beleggingsproduct en dankbaar onderwerp in de kunst. En nu ook weer als lekker eten. De tulp was al een delicatesse in Romeinse keuken, maar is daarna geleidelijk uit de keuken verdwenen. Nu keert hij weer terug, dankzij de trend naar meer plantaardige producten in de keuken. Niet voor niets hebben vooraanstaande restaurants hem al op de kaart staan. En misschien wel het allerbelangrijkste: het is een schat van eigen biologische bodem! Voor iedereen die van tulpen houdt en zich wil laten verrassen door de tulp als heerlijk en gezond eten, met…
- 36 tulpenrecepten (broodje tulp, hoofdgerechten, tussendoortjes, desserts, bollensoep, zoete bollen, bollensaus, cannelloni, e.a.)
- informatie over de eetbare tulpenbol, de biologische teelt, de voedingswaarde, de tulp als delicatesse in de Romeinse tijd en meer
- verkooppunten van biologische tulpenbollen het hele boek is rijk geïllustreerd met onder andere smakelijke receptfoto’s