Prostaatkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen. De diagnose wordt momenteel wereldwijd jaarlijks bij bijna 700.000 mannen gesteld. Er is intussen bewezen dat het eten van het juiste voedsel en het vermijden van slechte producten de gezondheid van de prostaat kan verbeteren. In dit boek leest u in gewone taal de laatste onderzoeksresultaten en wordt er een duidelijk verband aangetoond tussen eetgewoonten en prostaatkanker. In een uitgebreide inleiding wordt ingegaan op de schaal en risico’s van prostaatkanker.
Er wordt bekeken hoe het eten van bepaalde producten het ontstaan en de uitzaaiing van de ziekte kan voorkomen. Waarom is wat u eet zo belangrijk? Hoe werken stoffen in voeding? En wat kunt u het beste eten om de prostaat te helpen beschermen? Daarna volgen er ruim honderd heerlijke en voedingsrijke recepten verdeeld in hoofdstukken zoals Ontbijt, Soep, Vlees, Vis, Salade, Vegetarisch, Bijgerechten en Desserts.
De recepten zijn eenvoudig te maken, de ingrediënten zijn goed verkrijgbaar en de gerechten zijn geschikt voor de dagelijkse maaltijd of voor een etentje. En de gerechten zijn ook nog eens ontzettend lekker en gezond!